Τ α Κ ρ α σ ι ά μ α ς

Τα κρασιά που καλλιεργούνται στο κτήμα μας, ενσωματώνουν τη ζωντανή γοητεία και την πολυπλοκότητα του ιστορικού αμπελώνα μας, παρουσιάζοντας την ισορροπία και την κομψότητα που είναι ενδεικτικά αυτού του μοναδικού τερουάρ. Απολαύστε την τεράστια ποικιλία γεύσεων και εμπειριών που τα κρασιά μας φέρνουν σε εσάς και στους αγαπημένους σας.

Σ α β β α τ ι α ν ό

Ο Ι Ν Ο Σ Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ

100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (ΠΓΕ): ΑΤΤΙΚΗ

Η ιστορική λευκή ποικιλία Σαββατιανό συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πολυφυτεμένες του ελληνικού αμπελώνα και δικαίως  ονομάζεται  «ο βασιλιάς των κρασιών». Το νέο και σύγχρονο πρόσωπο της ποικιλίας κερδίζει ακόμα και τον πλέον  απαιτητικό οινόφιλο που θα τη δοκιμάσει.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση του Σαββατιανού οίνου γίνεται με τις πλέον πιο σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης. Μετά τη συλλογή των σταφυλιών ακολουθεί η προζυμωτική  εκχύλιση για 8 ώρες στους 10°C. Έπειτα χρησιμοποιείται ο πρόρογος, ο πρώτος μούστος που ρέει από το πιεστήριο πριν την εφαρμοζόμενη πίεση. Πρόκειται για τον μούστο καλύτερης ποιότητας. Ακολουθεί η στατική απολάσπωση και εν συνεχεία η διαδικασία της οινοποίησης, η οποία γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες , ψυχόμενες δεξαμενές με ελεγχόμενη ζύμωση στους 16° C . Ο αποζυμωμένος μούστος παραμένει μέσα στις δεξαμενές για 2 μήνες με συχνές αναδεύσεις.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δροσερό και ευχάριστο! Έχει αυξημένη αρωματική ένταση κίτρινων φρούτων, φρεσκοσπαρμμένων σπαρτών, στρογγυλό στόμα και ισορροπημένη παρουσία. Η φύση χαίρεται και του χαρίζει χρώμα φωτεινό, λαμπερό ξανθό με βαθυπράσινες ανταύγεις. Συνοδεύει άριστα λευκά κρέατα,τυριά,θαλασσινά, ψάρια,ζυμαρικά,αλλά και φρούτα!

Σερβίρεται στους 8-10°C

Αλκοολική ένδειξη: 13%vol

Παλαίωση: 1-5 έτη

Α ρ χ α ί ε ς Π λ α γ ι έ ς

Ο Ι Ν Ο Σ Ε Ρ Υ Θ Ρ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ

60% ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ – 40% ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

Παράγεται από την ποικιλία μανδηλαριά και παλαιώνεται μέσα σε δρύινα βαρέλια. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση εξασφαλίζει την σωστή  ωρίμανση του σταφυλιού.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα σταφύλια συλλέγονται την βέλτιστη  χρονική στιγμή και ακολουθεί ο αποραγισμός τους. Στη συνέχεια μπαίνουν στον οινοποιητή ,γίνεται η προζυμωτική εκχύλιση για 2 ημέρες στους 10°C. Ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες με συνοδεία των στέμφυλων για 18-20 ημέρες στους 20°C. Ωριμάζει μέσα σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ένα ιδιαίτερα γευστικό κρασί με φρουτώδες αρώματα βατόμουρου , βύσσινου και μπαχαρικών και με αίσθηση λίγο μαύρης σοκολάτας. Το χρώμα του έντονο ρουμπινί σαν πολύτιμος λίθος! Συνοδεύει ευχάριστα κόκκινα κρέατα, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά. 

Σερβίρεται στους 16-18°C

Αλκοολική ένδειξη: 13,5%vol

Παλαίωση: 1-5 έτη

         

LIEPOYRHS_-___KLIMA___-_PROTASH_03_-_low_page-0006-removebg-preview

Ρ ε τ σ ί ν α

100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εθνική μας ρετσίνα έχει καταφέρει να αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές αφού η γεύση της δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Είναι ένα κρασί λαικό και απλό με ειλικρινή χαρακτήρα.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γίνεται  η συλλογή των σταφυλιών και ο αποραγισμός τους και έπειτα ακολουθεί η προζυμωτική εκχύλιση στους 8-10°C για 10 ώρες. Στη συνέχεια πραγματοποιούμε εφαρμοσμένη πίεση του σταφυλοπολτού, συνεχίζουμε με στατική απολάσποση φτάνοντας στη ζύμωση, η οποία γίνεται με την προσθήκη αρίστης ποιότητας ρητίνης πεύκου. Τέλος το κρασί ξεκουράζεται μέσα σε δρύινα βαρέλια για 4-5 μήνες.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το διακριτικό άρωμα της ρητίνης, η ισορροπημένη οξύτητα και τα έντονα φρουτώδη αρώματα υπόσχονται αξέχαστες, παραμυθένιες στιγμές!Εκπληκτικό ,ξανθό χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Πολύτιμος φίλος στο τραπέζι συνοδεύει εξαιρετικά όλα τα πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Σερβίρεται στους 8-10°C

Αλκοολική ένδειξη: 12%vol

Παλαίωση: 1-3 έτη

Ρ ά χ ε ς Ι σ τ ο ρ ί α ς

Ο Ι Ν Ο Σ Ρ Ο Ζ Ε Ξ Η Ρ Ο Σ

40% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ – 60% ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

Παράγεται από τις ποικιλίες Σαββατιανό και  Μοσχάτο Αμβούργου, με παρόμοιο τρόπο με αυτό της ερυθρής  οιοποίησης.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά την διάρκεια των πρώτων ωρών της οινοποίησης του κόκκινου κρασιού , ένα μέρος του σταφυλοχυμού διαχωρίζεται και μπαίνει σε μια νέα ανοξείδωτη δεξαμενή στην οποία γίνεται ήπια πίεση των σταφυλιών παρουσία των στέμφυλων.Ο σκοπός του διαχωρισμού είναι η παραγωγή ενός ωραίου ροζέ οίνου.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα δροσερά και μυστήρια αρώματα σε καλούν να το γευθείς. Ίσως λίγο φράουλα, λίγο κεράσι, λίγο τριαντάφυλλο! Το χρώμα του ρομαντικό ,απαλό ,τριανταφυλλί ροζ σαν παραμύθι! Πίνεται δροσερό καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου και ταιριάζει άψογα  τόσο με θαλασσινά και ψάρια, όσο και με κρεατικά.

Σερβίρεται στους 8-10°C

Αλκοολική ένδειξη: 12%vol

Παλαίωση: 1-3 έτη

LIEPOYRHS_-___KLIMA___-_PROTASH_03_-_low_page-0004-removebg-preview

Θ ο ρ ί κ ι ο ς Π έ τ ρ α

Ο Ι Ν Ο Σ Η Μ Ι Γ Λ Υ Κ Ο Σ

40% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ – 60% ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

Οίνος λιαστός από τις ποκιλίες Σαββατιανό και Μοσχάτο Αμβούργου.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Αμέσως μετά την συγκομιδή τα σταφύλια τοποθετόυνται σε ειδικούς χώρους κάτω από τον «Αττικό» ήλιο και ακολουθεί το λιάσιμο των σταφυλίων, κατά τον παραδοσιακό τρόπο. Έπειτα πραγματοποιείται η πιέση , η στατική απολάσποση και η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18°C. Ο αποζυμωμένος οίνος ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για έξι μήνες αναδεικνύοντας τα αρώματά του.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ένα ξεχωριστό λιαστό  κρασί γεμάτο γλυκά αρώματα φρούτων και γλυκιά επίγευση που σε συντροφεύει. Κόκκινο λαμπερό χρώμα της αγάπης, φίλος πιστός και ευχάριστος. Συνδυάστε το με γλυκά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αλλά και μόνο του ως aperitif.

Σερβίρεται στους 16-18°C

Αλκοολική ένδειξη: 12%vol

Παλαίωση: 1-3 έτη

Μ α λ α γ ο υ ζ ι ά

Ο Ι Ν Ο Σ Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ

100% ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (ΠΓΕ): ΑΤΤΙΚΗ

Η ποικιλία Μαλαγουζιά δίνει αρωματικά, υψηλόβαθμα και μέτριας οξύτητας κρασιά.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Η οινοποίηση της Μαλαγουζιάς γίνεται με προζυμωτική εκχύλιση για 8 ώρες στους 10°C. Έπειτα χρησιμοποιείται ο πρόρογος, ο πρώτος μούστος που ρέει από το πιεστήριο πριν την εφαρμοζόμενη πίεση. Πρόκειται για τον μούστο καλύτερης ποιότητας. Ακολουθεί η στατική απολάσποση και εν συνεχεία η διαδικασία της οινοποίησης, η οποία γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες, ψυχόμενες δεξαμενές με ελεγχόμενη ζύμωση στους 16° C. Ο αποζυμωμένος μούστος παραμένει μέσα στις δεξαμενές για 2 μήνες με συχνές αναδεύσεις.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κίτρινο, χρυσάφι  χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Ανθικά αρώματα λουλουδιών, ροδάκινου και τροπικών φρούτων. Ισορροπημένος αρωματικός χαρακτήρας με μέτρια επίγευση. Συνοδεύει άριστα λευκά κρέατα, τυριά, θαλασσινά, ψάρια, ζυμαρικά, αλλά και φρούτα! Πίνεται δροσερό.

 

Σερβίρεται στους 10-12°C

Αλκοολική ένδειξη: 12,5%vol

Παλαίωση: 1-3 έτη

malagousia