Η Ι σ τ ο ρ ί α μ α ς

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Π ω ς ξ ε κ ί ν η σ α ν ό λ α

Το Οινοποιείο Λιέπουρη σημειώνει μια μακρά πορεία στο χώρο του κρασιού. Εξολοκλήρου οικογενειακή επιχείρηση που μετρά ήδη τρεις γενιές.

Ιδρύθηκε το 1935 από τον παππού Δημήτριο Λιέπουρη, όταν εκείνος με κάρα μετέφερε μούστο στις ταβέρνες της παλιάς Αθήνας. Έπειτα, αναλαμβάνει ο γιος του Σταμάτιος , ο οποίος με μεράκι και αγάπη μεταφέρει τις γνώσεις του στον πρωτότοκο γιο του Δημήτριο Λιέπουρη, ο οποίος έχει αναλάβει πια τα ηνία της επιχείρησης.

Ένας χώρος με πλούσια ιστορία ,καθώς το 1941 το κατέλαβαν οι Ιταλοί και το λειτουργούσαν ως μαγειρείο. Για πολλά χρόνια παρέμεινε ως ένα παραδοσιακό οινοποιείο της εποχής, με πρωταγωνιστές τα δρύινα βαρέλια και την παραδοσιακή στροφιλιά. Το όνειρο όμως του Δημήτρη για ένα σύγχρονο οινοποιείο δεν μπορούσε να μείνει ανεκπλήρωτο.

Έτσι  το 2014 ο χώρος ανακαινίζεται πλήρως. Οι πρώτες ανοξείδωτες δεξαμενές και  τα σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης κάνουν την εμφάνιση τους αλλάζοντας την δυναμική του οινοποιείου. Συγχρόνως  η  δημιουργία βιομηχανικού δαπέδου ολοκληρώνει την εικόνα του χώρου με όλα τα πλεονέκτημα τα που προφέρει. Παράλληλα, εμφιαλώνονται τα πρώτα κρασιά και φτιάχνεται η αίθουσα γευστικής δοκιμής.  Ένα πετρόχτιστο κτίριο με ξύλινη οροφή μπορεί πλέον να φιλοξενεί τους φίλους του κρασιού.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

Σ χ ε δ ό ν έ ν α ς α ι ώ ν α ς ι σ τ ο ρ ί α

1935

Ίδρυση

Ιδρύεται από τον παππού Δημήτριο Λιέπουρη, όταν εκείνος με κάρα μετέφερε μούστο στις ταβέρνες της παλιάς Αθήνας.

Από γενιά σε γενιά

Αναλαμβάνει ο γιος του Σταμάτιος , ο οποίος με μεράκι και αγάπη μεταφέρει τις γνώσεις του στον πρωτότοκο γιο του Δημήτριο Λιέπουρη, ο οποίος έχει αναλάβει πια τα ηνία της επιχείρησης.  

1941

Β' Παγκόσμιος Πολεμος

Το καταλαμβάνουν οι Γερμανοί και το λειτουργούσαν ως μαγειρείο.

Πάροδος χρόνου

Για πολλά χρόνια παρέμεινε ως ένα παραδοσιακό οινοποιείο της εποχής, με πρωταγωνιστές τα δρύινα βαρέλια και την παραδοσιακή στροφιλιά.

2014

Ανακαίνιση

Ο χώρος ανακαινίζεται πλήρως. Οι πρώτες ανοξείδωτες δεξαμενές και  τα σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης κάνουν την εμφάνιση τους αλλάζοντας την δυναμική του οινοποιείου. 

2014

Εμφιάλωση

Εμφιαλώνονται τα πρώτα κρασιά και φτιάχνεται η αίθουσα γευστικής δοκιμής.  Ένα πετρόχτιστο κτίριο με ξύλινη οροφή μπορεί πλέον να φιλοξενεί τους φίλους του κρασιού.