Εκλεκτά Κρασιά Οικογενειακής Παραγωγής από το 1952

Τα Κρασιά μας

ΕΚΛΕΚΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1952

ΡΕΤΣΙΝΑ

Ένα κατά εξοχήν ελληνικό προϊόν, γνωστό από την αρχαιότητα. Η παραγωγή της ρετσίνας γίνεται με την προσθήκη ρητίνης πεύκου σε λευκό κρασί αρίστης ποιότητας και ωριμάζει μέσα σε δρύινα βαρέλια. Η καλή ρετσίνα αφήνει να φανούν τα αρώματα του σταφυλιού,  έχει μοναδική γεύση, έντονο άρωμα και λαμπερό χρώμα. Η εθνική μας ρετσίνα, βασικό στοιχείο κάθε ελληνικού τραπεζιού, συνοδεύει εξαιρετικά όλα τα πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

 

ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΟ

Λευκό ξηρό κρασί από σαββατιανό σταφύλι, που παράγεται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας στην περιοχή της Κερατέας Αττικής. Πρόκειται για ένα φυτό μέτριας ζωηρότητας που καλλιεργείται σε κυπελλοειδή γραμμικά σχήματα και παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις ασθένειες. Τρυγώντας τα αμπέλια την κατάλληλη χρονικά στιγμή, διασφαλίζεται η οξύτητα του κρασιού. Το αποτέλεσμα;  Ένα έντονα αρωματικό κρασί, με ευχάριστη και ισορροπημένη γεύση ,πολύτιμος φίλος σε κάθε γεύμα.

 

ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Παράγεται από τις ποικιλίες μανδηλαριά ,αγιωργίτικο και merlot.Οι ποικιλίες μανδηλαριά και αγιωργίτικο αποτελούν τις πιο εκλεκτές, βαθύχρωμες ποικιλίες σταφυλιών και σε συνδυασμό με την διεθνής κόκκινη ποικιλία merlot , απογειώνουν την γευστική ένταση του κρασιού. Έχει έντονο βαθυκόκκινο χρώμα και πλούσιο άρωμα .Συνοδεύει αρμονικά ένα ευρύ φάσμα γεύσεων αφήνοντας ιδιαίτερη επίγευση.

 

ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΣ

Μία άριστη γευστική επιλογή. Παράγεται από τις ποικιλίες μανδηλαριά και σαββατιανό, με παρόμοιο τρόπο με αυτό της ερυθρής οινοποίησης. Δίνει ένα υπέροχο ροζ απαλό χρώμα και έντονα φρουτώδη αρώματα. Πίνεται δροσερό καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου και ταιριάζει άψογα τόσο με θαλασσινά και ψάρια, όσο και με κρεατικά.

 

ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Παράγεται από τις ποικιλίες μανδηλαριά και σαββατιανό. Αμέσως μετά την συγκομιδή τα σταφύλια τοποθετούνται σε ειδικούς χώρους κάτω από τον «Αττικό» ήλιο και ακολουθεί το λιάσιμο των σταφυλιών, κατά τον παραδοσιακό τρόπο.  Η   έντονη φρουτώδη γεύση το ,έντονο άρωμα και η γλυκιά επίγευση συνδυάζονται τόσο   με φαγητά όσο και με γλυκά, φρούτα, ξηρούς καρπούς ,αλλά και μόνο του ως  aperitif.

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ένα εξαιρετικό λευκό κρασί από σαββατιανό σταφύλι, που παράγεται στους αμπελώνες μας ,στην περιοχή της Κερατέας Αττικής. Χρησιμοποιούμε τον πρόρογο, τον πρώτο μούστο που ρέει από το πιεστήριο πριν την εφαρμοζόμενη πίεση. Πρόκειται για τον μούστο καλύτερης ποιότητας. ’Έπειτα, ακολουθεί  η οινοποίηση, η οποία  γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες ,ψυχόμενες  δεξαμενές με ελεγχόμενη ζύμωση. Έχει λαμπερό, φωτεινό ,ξανθό χρώμα και αυξημένη αρωματική ένταση. Συνδυάζεται άψογα με λευκά κρέατα, θαλασσινά ,ψάρια ,ζυμαρικά .Σερβίρεται στους 8-10°C .

 

ΟΙΝΟΣ ΕΥΘΡΟΣ

Παράγεται από τις ποικιλίες μανδηλαριά και αγιωργίτικο και παλαιώνεται μέσα σε δρύινα βαρέλια. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση εξασφαλίζει την σωστή ωρίμανση του σταφυλιού. Ένα ιδιαίτερο, γευστικά κρασί με φρουτώδες αρώματα βατόμουρου, βύσσινου, αλλά και βανίλιας και μπαχαρικών και με έντονο ρουμπινί χρώμα. Συνοδεύει ευχάριστα κόκκινα κρέατα, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.

 

ΟΙΝΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Παράγεται από τις ποικιλίες μανδηλαριά και σαββατιανό. Αμέσως μετά την συγκομιδή τα σταφύλια τοποθετούνται σε ειδικούς χώρους κάτω από τον «Αττικό» ήλιο και ακολουθεί το λιάσιμο των σταφυλιών, κατά τον παραδοσιακό τρόπο.  Η   έντονη φρουτώδη γεύση το ,έντονο άρωμα και η γλυκιά επίγευση συνδυάζονται τόσο   με φαγητά όσο και με γλυκά, φρούτα, ξηρούς καρπούς ,αλλά και μόνο του ως aperitif.