Εκλεκτά Κρασιά Οικογενειακής Παραγωγής από το 1952

Η ιστορία μας

Το Οινοποιείο

Οι Αμπελώνες

Το Οινοποιείο Λιέπουρη μετρά ήδη 65 χρόνια ιστορίας, καθώς ιδρύθηκε το 1952 από τον παππού Δημήτριο Λιέπουρη, ο οποίος παρήγαγε ποιοτικά κρασιά.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση τριών γενεών, η οποία συνεχίζει την πορεία της μέχρι και σήμερα, με υπεύθυνο τον εγγονό, Δημήτριο Λιέπουρη.
Σήμερα ,το Οινοποιείο Λιέπουρη έχει υιοθετήσει έναν σύγχρονο τρόπο παραγωγής κρασιού. Η παραδοσιακή στροφυλιά και το πατητήρι έχουν δώσει την θέση τους σε σύγχρονα μηχανήματα.

Χρησιμοποιούνται, κατά κύριο λόγο, οι ανοξείδωτες δεξαμενές, αλλά υπάρχουν και τα ξύλινα βαρέλια, μέσα στα οποία ωριμάζει η παραδοσιακή ρετσίνα.
Σεβόμενοι τις αρχές και τα μυστικά της παράδοσης και ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, προσφέρουμε γευστικά κρασιά, εξαιρετικής ποιότητας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Κερατέας.

Οι δύο βασικοί συντελεστές της επιβίωσης των αμπελώνων είναι η ποιότητα του καλλιεργήσιμου εδάφους και το κλίμα της Αττικής Γης.  

Συγκεκριμένα,  τα ήπια χαρακτηριστικά των εποχών του έτους, σε συνδυασμό με τις θαλάσσιες αέριες μάζες, διαμορφώνουν ένα άριστο περιβάλλον για την καλλιέργεια και τη βιωσιμότητα του σταφυλιού.